Vuoden 2018 sarjasuunnitelmat

Tankslacno Sarjauutiset 13 351 näyttökertaa 0 0

Mörö kaikille, [SRT]Traceur täällä! Elikkäs nyt tässä ensimmäisessä varsinaisessa artikkelissa käsittelemme vuoden 2018 sarjasuunnitelmia!

 

Vuosi 2017 alkaa olemaan lopuillaan, jäljellä on enää yksi sarja ja sitäkin enää yhdeksän (hah) kilpailun ajan. Siksi onkin hyvä aika katsoa, että mitä vuosi 2018 tuo tullessaan!

Elikkäs vuosi 2018 tuo tullessaan tällaisia asioita muun muassa:

Pistejärjestelmä

Pistejärjestelmä muuttuu vuodelle 2018 tällaiseksi: 25, 20, 15, 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1. Tämä on siis SRT-Endun pisteytys. Muistakaa kuitenkin, että tämä on oletuspistejärjestelmä. Jos sarjan tiedoissa mainitaan jotain muuta, niin tätä pistejärjestelmää ei käytetä.

Bonuspisteet

Bonuspisteet ovat tulleet myös mukaan pistejärjestelmään. Paalupaikasta, nopeimmasta kierroksesta ja parhaimmasta nousijasta voi saada myös kustakin kaksi pistettä. Mutta sarjan infoissa tämä asia voidaan kieltää.

Lisäksi on tullut bonuskategorioita, mikä tarkoittaa, että sarjan loputtua sarjassa esimerkiksi eniten paalupaikkoja kerännyt kuski, eniten sijoituksia noussut kuski, eniten johtokierroksia ajanut kuski yms. saa 5 bonuspistettä. Vain kolme kategoriaa voi olla kussakin sarjassa ja tämäkin asia on kielletty kahdessa ensimmäisessä sarjassa.

Triplakisat

Tulemme näkemään joissain sarjoissa triplakisoja. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseisessä kilpailussa ajetaan kolme yhtä pitkää kisaa. Ensimmäisessä kisassa lähtöjärjestys määräytyy aika-ajojen tulosten mukaan, toisessa kisassa lähtöjärjestys käännetään ensimmäisen kisan tuloksista ja viimeisessä kisassa lähtöjärjestys on satunnainen. Jokaisen kisan välillä on viiden minuutin tauko.

Jokaisesta kisasta saa normaalisti pisteitä.

Striimi

Kaikki mahdolliset kilpailut tullaan striimaamaan Twitchiin. Mitä tarkoitan mahdollisilla kilpailuilla niin tarkoitan sitä, että kilpailu striimataan kunhan nämä kaksi ehtoa toteutuvat:

 1. Pääsen osallistumaan kilpailuun – tai vähintään pääsen palvelimelle
 2. Kilpailu on sellainen, mitä on järkevää striimata. Tarkoitan tällä sitä, että Kiihdytys- ja Sprinttisarjan kilpailuja ei striimata, koska niitä kilpailuja ei ole niiden luonteen/tyypin vuoksi järkevää striimata.

Striimeissä tulemme käyttämään erittäin hyödyllistä LFS TV Directoria. Löydät Striimin paitsi SRTFinlandin Twitchistä, mutta myös täältä.

Liigat

Liigat tulevat olemaan vuonna 2018 uusi sarjatyyppi sarjojen ja erikoissarjojen kanssa. Liigoille ominaisia juttuja ovat:

 • Niitä voidaan ajaa vain kerran viikossa
 • Voi olla vain yksi liiga kerrallaan käynnissä
 • Nämä ovat sarjoja ylempänä hierarkiassa, mutta alempana kuin erikoissarjat (eli, liigaa vedetään sinä päivänä, jos olisi tarkoitus vetää perussarjaa, mutta jos olisi tarkoitus vetää erikoissarjaa, niin silloin vedetään sitä eikä liigaa)
 • Liigojen pitää keskittyä tiettyyn aiheeseen

Liigojen vähimmäispituus on 70 päivää. Liigojen maksimipäivämäärää ei sinänsä ole rajoitettu, mutta liigan pitää päättyä viimeistään uudenvuodenaattona.

Lisenssisysteemi

Vuonna 2018 sarjakilpailuihin tulee mukaan uusi lisenssisysteemi. Löydät siitä lisää tietoa sille tarkoitetulta sivulta.

Tekoälykuljettajien käyttö

Tekoälykuljettajien (eli konekuskien) käyttöä rajoitetaan vuodelle 2018. Jatkossa tekoälykuljettajia voi käyttää vain kestävyys- ja turnausmuotoisissa kilpailuissa sekä aiemmin ajetuissa kilpailuissa silloin, kun alkuperäisessä kilpailussa oli mukana konekuskit. Konekuskeja voi käyttää myös silloin, jos niiden käyttö on olosuhteiden johdosta välttämätöntä.

Lisäksi jatkossa ihmispelaajat saavat ajaa konekuskien kanssa vain, jos kilpailu on sellainen, missä alunperin ajoivat sekä ihmispelaajat, että konekuskit tai jos kilpailun luonne on sellainen, että sekä ihmispelaajien, että konekuskien on pakko ajaa yhdessä.

Vuoden 2018 sarjoja

VAROITUS! Tämä on spoileri vuoden 2018 sarjoista.

 

Sinua on varoitettu.

 

Vielä voit poistua.

 

Poistutko vai pilaatko jännityksen?

 

Viimeinen varoitus.

 

Vuonna 2018 ajetaan yhteensä kymmenen erilaista sarjaa. Mietitte jo, että miten noin vähän sarjoja ajetaan? Noh, näiden lisäksi ajetaan kolme liigaa sekä yksi erikoissarja. Yhteensä sarjoja on siis 14 kappaletta. Näistä sarjoista kolme kestää vähintään 100 päivän ajan. Sarjat eivät jo julkaistuja (foorumilla on oma alue niille) sarjoja lukuun ottamatta ole mitenkään järjestetty aikamaisesti, että vuoden 2018 ensimmäiset sarjat ovat ensimmäisinä ja viimeiset viimeisinä tuossa listassa.

Nämä sarjat ovat:

 • Kiihdytyssarja
 • Sprinttisarja
 • Yksi sarja, jonka voi jo nyt kertoa, koska sen pystyy päättelemään – se on Juhlakombosarja III
 • SRT-Endu palaa neljännelle kaudelle – mutta lähes täysin uudistettuna
 • Yksi sarja, josta minäkään en vielä tiedä mitään
 • Yksi liiga, joka on kuin Kurkun päiväuni. Toinen liiga on sellainen joka toteuttaa Nickin ja Mikon unelman. Kolmas liiga tuo mielenkiintoisen ja uniikin haasteen kilpailujen radoille
 • Nopsaa koskee kolme sarjaa. Yhteen hän rakastuu, toiseen hän oksentaa ja kolmanteen hän on neutraali (rakastuu ja oksentaa samaan aikaan?)
 • Yksi sarja, jonka kilpailuissa kestot ovat mielenkiintoisia
 • Yksi sarja, joka tuo kilpailuihin mielenkiintoisen ja uniikin haasteen.
 • Yksi sarja, jonka pisteytys on hyvinkin mielenkiintoinen sen sarjan kaikissa kilpailuissa. Siinä pisteytys vaihtelee joka kilpailussa!

Liigoja tullaan vetämään lauantaisin pääasiassa.

Ultrakombosarjan päätyttyä julkaisen yhden sarjan, tällöin päivien määrät pitäisivät olla nämä:

 • Se uusi sarja: 316 päivää, 343 päivää jäljellä
 • Sprinttisarja: 17 päivää, 42 päivää jäljellä
 • Kiihdytyssarja: 17 päivää, 21 päivää jäljellä

Mutta anyway, eiköhän tämä riitä nyt sarjaspoielerista, tuollaiselta näyttää vuoden 2018 kilpailukalenteri.

 

Tässä on siis pääjutut siitä, että mitä vuosi 2018 tuo tullessaan näihin sarjakilpailuihin! Joka tapauksessa, toivon onnea ja hyvää vuotta 2018!

0 kommentteja artikkelissa “Vuoden 2018 sarjasuunnitelmat”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *